3, 4 i 5 de juny. Tren de Larrun, França

El 3 de juny, els trenta participants sortim de Barcelonaa l’hora convinguda en direcció a Pamplona. El viatge s’amenitza amb un joc de preguntes en què cal encertar la província a la qual pertanyen els llocs emblemàtics que es comenten.
Després d’esmorzar a prop de Lleida continuem el viatge fins a Castejón, on dinem en un bufet lliure que rep molt bones crítiques dels assistents.
Després tornem a agafar l’autocar per arribar a Pamplona, on podem fer un bon recorregut visitant-ne els carrers, les esglésies i els monuments.
Un cop reunits tots novament a la plaça del Castell, ens dirigim a l’estació d’autobusos per emprendre el camí cap a Irun, on ens allotgem en un hotel i sopem abans de retirar-nos a les habitacions per descansar.
El 4 de juny esmorzem al mateix hotel i emprenem el viatge amb autocar fins al poble francès de Sara, a uns deu quilòmetres de Sant Joan de Luz, on hi ha l’estació del tren cremallera que puja fins a la muntanya basca de Larrun.
Encara que el dia no sembla acompanyar gaire, els bitllets estan programats, i a l’hora establerta iniciem el recorregut de 35 minuts per pujar fins a 905 m d’altitud.
Durant el recorregut vampoder veure alguns exemplars de pottoka, uns ponis robusts típicament bascos que viuen aquí en total llibertat. Lamentablement, això és tot el que vam poder apreciar. Aquest primer cim de la cadena pirinenca, Larrun, domina la costa basca i n’ofereix un dels panorames més bells. Al nostre voltant teníem les set províncies basques, els cims dels Pirineus i les platges infinites de les Landes i de la costa basca, des de Biarritz fins a Sant Sebastià, però aquell dia la boira era tan espessa que només s’hi veia a uns cinc metres de distància. Sort que el bar i la botiga de records ens van servir per arrecerar-nos del fred que feia a l’exterior mentre esperàvem que sortís el tren de tornada.
Després de dinar a l’hotel d’Irun ens vam dirigir a fer una passejada per Biarritz i més tard a Sant Joan de Luz; llàstima que en aquest últim poble ens va agafar la pluja i vam haver de tornar precipitadament a l’autocar.
Després de sopar es va fer entrega generalitzada de premis per a tots els participants i vam jugar un parell de bingos abans de retirar-nos a les nostres respectives habitacions.
El dia 5 de juny, després d’esmorzar i deixar les habitacions, anem a fer una petita passejada per Sant Sebastià; el viatge fins a Barcelona és llarg i hem d’arribar a Olite aviat per dinar en un restaurant que igualment va obtenir bones crítiques generals.
Després d’estirar les cames fent una passejada pel bonic poble d’Olite tornem a pujar a l’autocar per tornar a Barcelona.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.