2008 Sortida a Jaca

El Cau del jubilat de bombers de Barcelona surt d’excursió

Dia 06/06: Varem sortir de Barcelona amb direcció Lleida, Huesca i Jaca. Vem fer un alt al camí per esmorçar i un cop satisfeta la panxa varem emprendre la marxa fins a la nostre arribada a Jaca.

Ens vem allotjar a l’hotel Oroel on vem disfrutar d’un excenlent menjar, i per la tarda vem visitar el castell de San Pedro nomenat també “la Ciudadela”, monument de carácter històric i artistic que va ser construit cap al 1595 degut a les revoltes provocades pels escrits de Martin Lutero a Europa. Els hugonotes era el nom que revien les forçes franceses seguidores de Lutero que entraren en conflicte amb la cristiandad, i per protegir la zona, varen construir la fortalesa. Aquesta és de planta pentagonal molt ven conservada i digna de veure.

Més tard varem visitar la catedral de San Pedro del (s. XI i XII), on es destaca la talla en fusta de l’ entrada principal.

Dia 07/06: Sortim cap a Biescas per la vall de Tena seguint el riu Gallego cap al Formigal, i vem creuar la frontera pel Portalet, a 1794 metres d’alçaria, on entrarem a França. Seguint les innumerables corves de la carretera, arribarem al llac Fabreges, on després de gaudir del meravellòs paisatge vem pujar al aeri que ens va deixar a 1900 metres d’alçada per agafar el tren de l’ Artouste. Aquest passa a través del túnel de l’Ours i un cop a l’altre banda de la muntanya, durant un agradable passeig, pots gaudi d’una serralada nevada fins a arribar al llac d’ Arteuste. Aquest, que acull les aigües de les bessants més altes, és un lloc de pau i tranquilitat amb un mirador excepcional, ja que, des d’ aquesta alçaria (1.997 metres) es divisa tota la vall de Soussouéou en plena verdor de primavera.

Un cop dinats, vem emprendre el camí rumb a Santa Cruz de la Serós  per visitar l’església de Santa Maria (s. XI) que va ser monestir de monges i on hi va viure la infanta doña Sancha  filla de Ramiro I.

Per finalitzar la jornada, vem visitar el monestir de San Juan de la Peña i el Panteó reial que acull els primers reis d’Aragó, tota una joia romànica. Cal destacar l’obra realitaçada a la pedra, al claustre i a l’ església romànica.

Dia 08/06: Deixem l’hotel per dirigir-nos a la població d’ Alquézar, en aquesta, de gran antiguitat, hi destaca la fortalesa enclavada a la cresta de la montanya que és envoltada per penya-segats, les gorjes que forma el riu Vero, la Colegiata i un entramat de carrers dignes de visitar.

Per acomiadar el viatje, dinar en un restaurant d’ Alquézar i tornada cap a casa gaudint del plaer d’un meravellòs record.

A. Casado

 

  

Comentarios cerrados.