26 de febrer. Calçotada Pla de l’Abella amb visita al pantà de la Llosa del Cavall, Navès i Sant Llorenç de Morunys

Amb quaranta-set participants, durant el viatged’anada es fa un joc a l’autocar que consisteix a encertar a quina província pertanyen els menjars tradicionals que s’esmenten.
Després d’un esmorzar opípar al restaurant Pla d’Abella, agafem l’autocar per parar en un pont des d’on es percep la magnitud del pantà de la Llosa del Cavall, que actualment està sota mínims d’embassament d’aigua a causa de la sequera que patim a tot Catalunya.
Seguidament ens dirigim a fer una passejada pel bonic poble de Sant Llorenç de Morunys i a visitar-ne l’església, declarada monument historicoartístic el 1976.
L’edifici, que data del segle XI, és un temple basilical de tres naus separades per pilars de planta en forma de creu, de pedra, coberta amb volta de canó la nau central i d’aresta les dues laterals. És especialment interessant l’altar de la Mare de Déu dels Colls.
Tot el meravellós conjunt escultòric d’aquesta capella és obra de l’escultor de Folgueroles Josep Pujol.
Un cop finalitzada aquesta interessantíssima visita, agafem novament l’autocar i ens dirigim a les fonts on neix el riu Cardener.
Després ens reunim tots els participants per fer-nos la foto de rigor, que quedarà als annals com a record d’aquest dia.
És l’hora de dinar, i un cop novament al restaurant ens serveixen la tradicional calçotada amb salsa romesco i comença la festa, amb les rialles i l’alegria que s’originen veient com es mengen els calçots. A l’hora del cafè es reparteixen els premis als guanyadors del concurs que s’ha fet a l’autocar i la sobretaula s’acaba amb un ball amenitzat en què participen la ma-
joria dels assistents.
Finalitzada la festa de la calçotada tornem amb l’autocar cap a casa i el viatge s’anima jugant un parell de bingos.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.